Δομές

Παιδικός Σταθμός Κλεισσούς

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, με σκοπό την εξυπηρέτηση των οικογενειών του Δήμου Ορεστιάδας. Από το 2009 μέχρι και σήμερα η ΔΗΚΕΠΑΟ έχει αναλάβει την εποπτεία και την διαχείριση του παιδικού σταθμού. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο, που βρίσκεται στην περιοχή της Κλεισσούς, το οποίο σχεδιάστηκε και οικοδομήθηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα λειτουργίας παιδικών σταθμών. Διαθέτει μεγάλους φωτεινούς και ασφαλείς χώρους, άρτια εξοπλισμένους και διακοσμημένους με ευαισθησία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών κάθε ηλικιακής ομάδας και εμπλουτισμένο με θέματα που αφορούν την κοινωνική, συναισθηματική και νοητική εξέλιξη του παιδιού. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργητική, βιωματική και συνεργατική μάθηση, ώστε με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο να γνωρίζουν τον εαυτό τους και τον κόσμο που τους περιβάλλει. Με τον ίδιο αυτό τρόπο ευαισθητοποιούνται σε θέματα επικαιρότητας, περιβάλλοντος και πολιτισμού. Οι ποικίλες δραστηριότητες που αναπτύσσονται συμβάλλουν στο να αγαπήσουν την σωματική άσκηση, τη μουσική, το τραγούδι, τη θεατρική έκφραση, τις εικαστικές τέχνες και τη δημιουργία.

Ο σταθμός είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα "Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής" και επιδοτεί τις θέσεις φιλοξενίας με κριτήρια επιλογής. Παράλληλα όμως διαθέτει και θέσεις για την εξυπηρέτηση οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα ένταξης στο ΕΣΠΑ. Έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 60 νηπίων ηλικίας από 2,5 έως την ηλικία υποχρεωτικής φοίτησής τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Το άρτια καταρτισμένο παιδαγωγικό προσωπικό, συμβάλλει στην ομαλή ανάπτυξη των νηπίων με τον σχεδιασμό ενός κατάλληλα διαμορφωμένου αναπτυξιακού περιβάλλοντος.

Διεύθυνση: Αναγεννήσεως & Βισβίζη (γωνία)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2552024400

 

Για να εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επισκεπτόμενοι τις σελίδες μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

Κατάλαβα