Ανακοινώσεις – Δελτία τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ «ΤΣΙΚΝΟΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΣ 2020»

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, διοργανώνει και φέτος την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, καρναβαλική παρέλαση στο πλαίσιο της αποκριάτικης εκδήλωσης: «Τσικνομπουρμπούλης 2020».

Η παρέλαση καρναβαλιστών θα ξεκινήσει στις 17:00 από το 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο με κατεύθυνση προς την πλατεία όπου στη συνέχεια σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα θα γίνει διαγωνισμός καλύτερης αμφίεσης - παρουσίασης στον οποίο συμμετέχουν όλες οι ομάδες καρναβαλιστών που θα παρελάσουν. Ειδική πενταμελή επιτροπή θα βραβεύσει, την καλύτερη ομαδική παρουσία. Θα ακολουθήσει για πρώτη φορά ‘’χρωματοπόλεμος σε ρυθμούς καρναβαλιού’’ με ειδικά οικολογικά χρώματα.


Στην Καρναβαλική Παρέλαση μπορούν να συμμετέχουν ως οργανωμένα group: Σύλλογοι, Σωματεία, Πολιτιστικοί Φορείς, Σχολεία ή μεμονωμένα Τάξεις Σχολείων, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί Σταθμοί, Ομάδες Φοιτητών, Καταστήματα ή πρωτοβουλίες πολιτών.


Ώρα συγκέντρωσης των καρναβαλικών τμημάτων στο σημείο εκκίνησης (1ο Γυμνάσιο – Λύκειο) είναι στις 16:00.


Όλα τα καρναβαλικά τμήματα για να συμμετέχουν στην παρέλαση θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν Αίτηση Συμμετοχής και να συμφωνούν με τον Κανονισμό της Καρναβαλικής Παρέλασης (που επισυνάπτεται στο παρόν έγγραφο). Η Αίτηση Συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από φωτογραφία της στολής. Θα πρέπει να συμπληρώνονται όλα τα πεδία που υπάρχουν σε αυτή για την καλύτερη προετοιμασία των διοργανωτών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την Αίτηση Συμμετοχής είτε από τα γραφεία της Δ.ΗΚ.Ε.Π.Α.Ο. σε εργάσιμες ημέρες από 9:00 έως 15:00, είτε από την επίσημη ιστοσελίδα της ΔΗΚΕΠΑΟ www.dikepao.gr. Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται από 22 Ιανουαρίου έως 13 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00.


Τα αμιγώς παιδικά group θα προηγούνται στην καρναβαλική παρέλαση. Για τη σειρά εμφάνισης των group ενηλίκων θα πραγματοποιηθεί κλήρωση στις 14 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΔΗΚΕΠΑΟ. Πρώτο γκρουπ της παρέλασης θα είναι η περσινή νικήτρια ομάδα του Εργαστηρίου Πολιτισμού Ν. Ορεστιάδας «ΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑ»


Οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατίθενται με δυο τρόπους:
- στο email:
- στο γραφείο της ΔΗΚΕΠΑΟ, Κων/πόλεως 59, ώρες 9:00 – 15:00.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Τα καρναβαλικά τμήματα που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα παρακάτω:

1. Θα πρέπει η ομάδα να αποτελείται από 10 τουλάχιστον καρναβαλιστές (δεν υπάρχει όριο για το maximum συμμετεχόντων).
2. Θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο θέμα αμφίεσης (παρουσίας).
3. Να μην έχουν δηλωθεί ήδη οι τίτλοι από άλλες ομάδες.
4. Στο κάθε group θα πρέπει να προηγείται ευδιάκριτη πινακίδα με τον τίτλο του, η οποία θα κατασκευαστεί από το ίδιο το group.
5. Δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της παρέλασης, να εισχωρούν στα μέλη τους άτομα μη μεταμφιεσμένα ή μερικώς μεταμφιεσμένα ή από άλλες ομάδες.
6. Δεν επιτρέπεται η χρήση ζώων στην παρέλαση.
7. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν οι ομάδες δική τους μουσική στην παρέλαση.
8. Για να παρελάσουν με άρμα θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από την αρμόδια επιτροπή διεξαγωγής της καρναβαλικής παρέλασης.
9. Δεν θα επιτρέψουν φαινόμενα απρεπούς συμπεριφοράς στους συντελεστές της διοργάνωσης (υπεύθυνους ροής, επιτροπές, εθελοντές, παρουσιαστές, δημοσιογράφους, φωτογράφους κλπ)
10. Αν αποφασίσουν να μην συμμετάσχουν στην παρέλαση θα πρέπει μία εβδομάδα νωρίτερα να δηλώσουν στη ΔΗΚΕΠΑΟ για την ματαίωση της συμμετοχής τους.
11. Δεν θα χρησιμοποιήσουν τρόπους διαφήμισης επιχειρήσεων, που ρυπαίνουν την πόλη καθ’ οιονδήποτε τρόπο (μεταξύ των οποίων, αφισοκόλληση, ρίψη flyer, κλπ).
12. Δεν θα προβούν σε ενέργειες που μπορεί να βλάψουν την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών ή θα αλλοιώσουν την εικόνα του θεσμού και της πόλης.
13. Εάν κάποιοι φίλοι καρναβαλιστές δεν συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό μελών για τη δημιουργία πληρώματος, μπορούν να συνεργαστούν με άλλους καρναβαλιστές και να συνδιοργανώσουν το group και τη θεματολογία του.
14. Η ΔΗΚΕΠΑΟ έχει το δικαίωμα να τροποποιεί εκείνες τις ενέργειες, δραστηριότητες και εκδηλώσεις όταν κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την καρναβαλική παρέλαση που εν τέλει πάμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί.
15. Όλοι οι καρναβαλιστές πρέπει να τηρούν απαραίτητα όλους τους όρους συμμετοχής και διεξαγωγής του καρναβαλιού και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των διοργανωτών.
16. Οι υπεύθυνοι των τμημάτων είναι αρμόδιοι να διατηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις από το καρναβαλικό τμήμα που προηγείται. Τις αποστάσεις μεταξύ των τμημάτων θα τις ορίσουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης κατά την έναρξη της παρέλασης.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην παρέλαση με άρμα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα παρακάτω:

1. Η κατασκευή του άρματος βαρύνει οικονομικά τον συμμετέχοντα και δεν επιχορηγείται.
2. Το όχημα μπορεί να είναι επιβατικό αυτοκίνητο ή αγροτικό φορτηγάκι (μεγαλύτερα οχήματα αποκλείονται).
3. Το όχημα θα πρέπει να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την κατασκευή του θέματος της ομάδας.
4. Το όχημα προηγείται της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης και απομακρύνεται αμέσως όταν φτάσει στην πλατεία.
5. Για την συμμετοχή του άρματος στην παρέλαση θα πρέπει να προηγηθεί έγκριση από την επιτροπή διεξαγωγής της εκδήλωσης. Σε αντίθετη περίπτωση το άρμα θα αποκλείεται της παρελάσεως.

Η δράση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειάς για την καλύτερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή των δημοτών στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και στόχο έχει εκτός των άλλων και την προσέλευση επισκεπτών στην πόλη μας.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ
Βαρσαμακίδης Δημήτριος

Για να εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επισκεπτόμενοι τις σελίδες μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

Κατάλαβα