Ανακοινώσεις – Δελτία τύπου

«ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΟΥΣΙΚΑΣ: ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

Ο Δήμος Ορεστιάδας και η ΔΗΚΕΠΑΟ, με την υποστήριξη της ΕΠΟΦΕ, συνδιοργανώνουν εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου στην Ορεστιάδα, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 8.00 το βράδυ, όπου θα παρουσιαστεί το ποιητικό, συγγραφικό και καλλιτεχνικό έργο του φιλόλογου Θοδωρή Μουσίκα. Η εκδήλωση θα έχει τίτλο "ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΟΥΣΙΚΑΣ: ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ".

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η φιλόλογος Μαρία Πετροπούλου, ενώ θα μιλήσουν για το έργο και την προσωπικότητα του ποιητή - συγγραφέα η δικηγόρος Στυλιανή Χαραλαμπίδου και ο φιλόλογος Βασίλης Μανωλίδης. Θα απαγγελθούν ποιήματά του και θα ακουστούν τραγούδια του, ενώ κείμενά του στο Σουφλιώτικο ιδίωμα, θα διαβάσει η συγγραφέας Ευαγγελία Τσιακίρη.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κος Βασίλης Μαυρίδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ κος Δημήτρης Βαρσαμακίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΟΦΕ κος Δημήτρης Κελεμίδης και ο Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου κος Χάρης Κουσινίδης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

- Ξεκίνημα της εκδήλωσης με το τραγούδι «Μήνυμα αγάπης».
-Συντονίστρια: Πετροπούλου Μαρία, φιλόλογος.
-Χαιρετισμός προέδρου ΔΗΚΕΠΑΟ Βαρσαμακίδη Δημήτρη
-«Ύμνος Έβρου Σουφλίου», Στίχοι-μουσική –ερμηνεία Θοδωρής Μουσίκας.
-Χαιρετισμός προέδρου ΕΠΟΦΕ Κελεμίδη Δημήτρη.
-Απαγγελία ποιήματος «Γλυκά μου μάτια» από τη συντονίστρια.
-Χαιρετισμός Προέδρου Β’ ΕΛΜΕ Έβρου Κουσινίδη Χάρη
-Απαγγελία ποιήματος « Μία τέτοια νύχτα» από τη συντονίστρια, που στη συνέχεια θα αναγνώσει το βιογραφικό του Θοδωρή Μουσίκα
-Ομιλήτρια: Χαραλαμπίδου Στυλιανή, δικηγόρος.
( Εντός της ομιλίας θα ακουστεί το τραγούδι «Έφυγαν εκείνα τα καράβια» σε στίχους-μουσική-ερμηνεία Θοδωρή Μουσίκα και θα διαβαστεί το ποίημα «Έβρος: Η καρδιά της Ελλάδας» από το μαθητή της Ε’ Δημοτικού Αναστάση Μουρόπουλο).
-Τραγούδι Θοδωρή Μουσίκα: «Θα ‘μαι δίπλα σου εδώ», που ερμηνεύει η Εύα Κανατά.
-Ανάγνωση έμμετρων ποιημάτων στη Σουφλιώτικη ντοπιολαλιά «Στην περιοχή Μαντρούδα» και «Εικόνες από το Σουφλιώτικο χθες», από τη συγγραφέα Ευαγγελία Τσιακίρη. Τα ποιήματα εμπεριέχονται στο τελευταίο βιβλίο του Θοδωρή Μουσίκα «Το Σουφλί της πρώτης μου Άνοιξης».
- Ομιλητής: Βασίλης Μανωλίδης, φιλόλογος και απαγγελία του ποιήματος «Ο γέρος και ο γλάρος», από τον ίδιο.
-Απαγγελία ποιήματος « Απαλό Βελούδο» από τη συντονίστρια.
-Σύντομη ομιλία από το φιλόλογο- ποιητή- συγγραφέα- τραγουδοποιό Θοδωρή Μουσίκα.
-Κλείσιμο της εκδήλωσης με σύντομη ομιλία από το Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Η προσέλευση στο χώρο θα πραγματοποιηθεί με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή Rapid τεστ 48 ωρών. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για να εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επισκεπτόμενοι τις σελίδες μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

Κατάλαβα